TIETÄVÄ-OPPIMISSIVUSTO
Inkeri ja inkeriläisyys
Tervetuloa Inkeri ja inkeriläisyys -oppimissivustolle!
Inkerinmaa – mikä se on ja missä se sijaitsee? Keitä ovat inkeriläiset ja millaisia vaiheita heillä on ollut? Millaista on inkeriläinen kulttuuri?
Inkeriläisestä kulttuurista
Millaista on inkeriläinen kansanperinne, kulttuuri ja kirjallisuus? Miten kirkko on vaikuttanut inkeriläiseen kulttuuriin?
Lue lisää
Inkeriläisyys nykyään
Millaista on olla inkerinsuomalainen 2020-luvun Suomessa? Mitä on kulttuurinen muistaminen?
Lue lisää
Ohjeet
Löydät täältä julkaisun sanaston, lähdeluettelon ja tekijät sekä ohjeita opettajille.
Lue lisää
Lisää tiedonlähteitä
Haluatko tietää lisää inkerinsuomalaisista tai Inkerin historiasta? Täältä löydät lisää luettavaa sekä arkisto- ja museolähteitä!
Lue lisää
Tutustu myös näihin Tietävä-oppimissivustoihin
Kysy SKS:lta
Tarvitsetko apua kansanperinnettä, muistitietoa, kotimaista kirjallisuutta tai kulttuurihistoriaa koskevassa tiedonhaussa tai aineistojen löytämisessä?
Kysy SKS:lta on arkiston ja kirjaston yhteinen tietopalvelu. Saat parhaan vastauksen, kun muotoilet kysymyksesi selkeästi ja kerrot, mihin tarkoitukseen etsit tietoa ja mitä aineistoja olet jo löytänyt.
Tietopalvelumme on pääsääntöisesti maksutonta.
Saat vastauksen antamaasi sähköpostiosoitteeseen noin viikon kuluessa.
Usein kysyttyä Tietävän oppimissivustoista
Oppimissivustomme on tehty koululaisille ja opiskelijoille oppimisen tueksi. Ne sisältävät monipuolisesti tehtäviä, jotka soveltuvat erityisesti äidinkielen ja kirjallisuuden, historian ja katsomusaineiden opetukseen sekä erilaisiin oppiainerajat ylittäviin oppimiskokonaisuuksiin. Kunkin oppimisivuston käyttöohjeista löydät tarkemmat tiedot.
Oppimissivustomme ovat tutkijoiden ja opetusalan ammattilaisten tekemiä ja niissä on otettu huomioon opetussuunnitelman tavoitteet ja laaja-alainen osaaminen.
Oppimissivustomme ovat avoimesti käytettävissä ja voit hyödyntää niitä vapaasti opetuksessa.
Oppimissivustomme ja muut verkkoaineistomme ovat maksuttomia. Poikkeuksena on tuhansia pienoiselämäkertoja sisältävä Kansallisbiografia, jonka artikkeleista osa edellyttää lisenssiä. Kansallisbiografia on kokonaisuudessaan käytettävissä maksuttomasti SKS:n kirjaston tiloissa ja monissa muissa kirjastoissa.
Oppimissivustot on suunnattu erityisesti peruskoulun yläluokille ja toiselle asteelle. Monet oppimissivustot soveltuvat hyvin myös aikuisille ja korkeakoulujen opetukseen. Peruskoulun alaluokille ja varhaiskasvatukseen sopivaa aineistoa löytyy muun muassa Juhlakalenterista.
Pääkuva: Kisakenttä Keltossa. Kuva Samuli Paulaharju vuonna 1911. SKS KRA, Samuli Paulaharjun kokoelma E173. CC BY 4.0